Er sejlerlivet noget for dig?
Vi leder efter gaster, der uanset alder og baggrund, kan se sig selv være en del af os, vores hjem og et fællesskab, der kræver, at vi alle gør vores bedste for at skabe gode rammer og aktivt deltager i alle fælles opgaver, såsom madlavning, rengøring, opvask, vedligehold af båden mm.
Umiddelbart kræver det ingen sejlererfaring for at komme med ombord, men det kræver, at du som minimum har lysten til at lære det, da der uanset togt, vil være sejltimer for alle.
Derudover er det vigtigt, at du hjemmefra gør dig nogle overvejelser omkring det at skulle bo på en båd. Vi bor tæt og gå op og ned af hinanden i lange perioder, hvilket ikke er for alle. Det er derfor vigtigt at mærke efter om det er noget for dig, inden du sender en ansøgning afsted.
Vi vil gøre hvad vi kan for at skabe et dynamisk hold af mennesker, der skal sejle med os rundt i verden og derfor skal du ikke holde dig tilbage med både vigtige og finurlige informationer om dig selv. Jo mere vi ved om dig, jo nemmere er det at finde ud af, om Marengo er det rette valg for dig.
Vi snakker tit om, hvor meget vi glæder os til at komme sejlende til nyt land og have mulighed for at opleve og udforske alle de nye destinationer og mennesker vi møder.
Vi glæder os til at rejse og til at have tid til det. Vi har derfor ingen fast rute. Vi ved hvor vi overordnet vil hen, men alt derimellem vil være noget vi løbende snakker om i fællesskab. Selvfølgelig med vind og vejr taget i betragtning, som jo er den helt afgørende faktor, når vi sejler. Vi vil aldrig kunne love, at planerne ikke ændrer sig, da vi altid navigerer efter vejret. Den første kurs kan derfor hurtigt blive lavet om, hvis vejret vil noget andet.
Alle ombord på båden betaler et køjebidrag.
Køjebidrag er den del af bådens økonomi, der bidrager til forsikringer, reparationer og reservedele, når uheldet er ude. Derudover går det til et løbende vedligehold af sikkerhedsudstyr og til generelt vedligehold af båden.
Derudover betaler alle til fælleskassen, som går til mad, benzin, diesel, havnepenge, indklarering mm. Det ligger i omegnen af 3.000-5.000 kr om måneden. Beløbet til fælleskassen afhænger meget af, hvor i verden vi befinder os, da priserne kan være meget svingende.
Lommepenge eller "øvrige udgifter" er den udgift, hvor du selv vurderer, hvad du har behov for. Det er meget forskelligt, hvor mange penge man hver især vil bruge på øl/vand, snacks, is, souvenirs, gaver mm. "Øvrige udgifter" indebærer også oplevelser på land, dykkercertifikater mm.
Derudover skal du naturligvis medregne penge til flybilletter, rejseforsikringer, vacciner der anbefales til det enkelte område, transport, visum mm. Det er desuden en god ide at have plads i økonomien til uforudsete udgifter.
Når man sejler så mange sømil, som vi kommer til, er det uundgåeligt, at ting vil gå i stykker undervejs. Det kan være både ting, der kan fikses på 10 minutter, men det kan også være noget, der stiller krav til os om enten at søge i havn eller blive liggende - selvom planen var anderledes til at starte med. Som udgangspunkt laver vi selv det, der går i stykker eller kræver en kærlig hånd. Som gast vil du blive en del af dette og du vil komme til at tage del i vedligehold og arbejdsdage sammen med de øvrige om bord. Men med god musik plejer det ikke at være en sur tjans :)
Vi er mange ombord på få kvadratmeter, hvilket helt naturligt vil skabe flere nullermænd og kræve en ekstra våd klud. Det hjælper vi selvfølgelig også hinanden med, så det er fedt for alle at være ombord. Der vil være en slutrengøring på hvert togt, så båden forbliver dejlig at være på - også for de næste gaster.
Udover rengøringen, er der også andre fælles gøremål. Vi har nemlig allesammen et ansvar for at slå os løs bag kødgryderne, så der hver dag kommer mad på bordet, at tage på indkøb, så depoterne bliver fyldt op med nye friske varer, at stå bag roret og styre os i den rigtige retning og selvfølgelig passe på hinanden og sørge for, at alle har det godt.
På de længere stræk, kommer der til at være en plan for fx. rorvagter, så alle bidrager til sejladsen.
Det er som udgangspunkt ok at ryge ombord. Der kan dog være tilfælde, hvor det ikke er muligt. Dog vil rygning kun være tilladt på agterdækket. Alkohol indtages kun i det omfang, hvor det altid er forsvarligt at sejle - på samme måde, som hvis du skulle køre bil.
Når ankeret er kastet, er der selvfølgelig plads til at hygge over mere end den ene øl til solnedgangen :)
Indtagelse eller opbevaring af rusmidler er ikke tilladt og vil betyde øjeblikkelig afmønstring, uden mulighed for at få refunderet sine køjepenge.
Ved start af hvert togt vil der være en sikkerhedsbriefing, hvor vi sammen gennemgår båden og al dens sikkerhedsudstyr, samt regler for sikkerhed ombord. På den måde kan du føle dig tryg og klædt på til at handle i en presset situation. Vores fornemste opgave er at passe på hinanden og sørge for, at alle kommer frem i god behold og har en tryg rejse.
Marengo er udstyret med al det sikkerhedsudstyr, det kræver at rejse på den måde vi gør.
Det er vigtigt, at du har styr på både rejseforsikring og ulykkesforsikring, inden du påmønstrer vores båd.
Det er ikke alle lande, der kræver visum, men det er op til dig at undersøge, om du skal have et visum til din rejse. På udenrigsministeriets hjemmeside kan du se hvilke lande, der kræver, at du medbringer visum, og hvilke visumregler det enkelte land har.
Det er vigtigt, at du hjemmefra har styr på hvilke vaccinationer det anbefales i det område du skal rejse i. Statens Serum Institut har gjort det nemt - du kan nemlig søge på din rejsedestination og blive meget klogere lige her.
Det er vigtigt, at du oplyser os om evt. medicin du tager fast, når du sender en ansøgning. Både for din og vores sikkerhed.
Vi har en førstehjælps- og medicinkasse ombord, men du skal selv medbringe ting som fx. panodiler, plaster, søsygepiller osv. Du får tilsendt en pakkeliste inden afgang.